Sint-Michielshelling

Beschrijving

Aangelegd na het bouwen van het postgebouw en de nieuwe Sint-Michielsbrug onder burgemeester E. Braun.

De linkse zijde van de helling (tussen Koornmarkt en Sint-Michielsplein) werd wegens zijn centrale ligging in het historische stadscentrum enkel bebouwd met reconstructies van begin 18de-eeuwse huizen naar bewaarde bouwaanvragen van nog bestaande of reeds gesloopte huizen, op initiatief van architect Janssens.

Het hoekhuis aan de Leie (Predikherenlei nummer 1) is een mooi neogotisch gebouw naar ontwerp van L. Cloquet.

• FRIS V. 1923: Gand monumental et historique, Gent.