Lange Steenstraat (middeleeuwse stadskern)

Beschrijving

De Lange Steenstraat die haar naam zou ontlenen aan het feit dat zij in de richting van het Gravensteen leidt, vormt de noordelijke grenslijn van de wijk Patershol. Het middengedeelte van de straat wordt ingenomen door de kloosterkerk, pastorij en bijgebouwen van het voormalig gebouwencomplex van de geschoeide karmelieten. De rest van het straatbeeld wordt voornamelijk bepaald door middelgrote en grote 18de- en 19de-eeuwse woningen.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.