Gebroeders Vandeveldestraat

Beschrijving

Vroeger zogenaamd "Kort Onderbergen" en aanvankelijk slechts leidend van de Recollettenlei tot Onderbergen. Aanzienlijk doorgetrokken en verbreed in 1905. Voornamelijk bebouwd met ruime burgerwoningen behorend tot de verschillende voorkomende types uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; lijstgevels van het enkelhuistype met drie bouwlagen; de aanwezigheid van talrijke loggia's en balkons evenals het kleurig en wisselend materiaalgebruik verlenen de gevelwand een grote levendigheid. Slechts één straatzijde, tussen Onderbergen en Recollettenlei, bevat nog oude kernen.