Bennesteeg

Beschrijving

Vrij bochtig straatje tussen de Veld- en Mageleinstraat, eind 19de eeuw doorkruist door de Sint-Niklaasstraat waarbij de hoek volledig ingenomen werd door het zogenaamde Paleis van de Telefoon, in 1901 gebouwd naar ontwerp van A. Van Houcke. Sindsdien vervangen door een recent gebouw in Franse steen.

Behalve twee trapgeveltjes uit 17de-18de eeuw wordt het straatbeeld voornamelijk bepaald door bepleisterde rijhuizen uit 19de eeuw. Het deel tussen Veld- en Sint-Niklaasstraat, als verbinding tussen belangrijke winkelstraten schijnt een commerciële heropbloei te kennen.