Karel Mirystraat

In 1889 afgelijnde verbindingsstraat tussen de Sleepstraat en Nieuwland.

Grotendeels behouden eind 19de-eeuws straatbeeld gevormd door witbepleisterde gevelwanden met twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen met kroonlijst of gebogen fronton (nummer 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 19, 21, 23), of drie bouwlagen onder zadeldak (pannen) (nummer 27 tot 45, 30 tot 50). Enkelhuizen met imitatiebanden op de begane grond, en door een doorlopend cordon afgelijnde bovenverdieping met rechthoekige omlijste vensters op de bel-etage gemarkeerd door een sluitsteen. Nummer 32-34 verrijkt met ijzeren reliëfplaatjes met buste en lauwerkrans op de penanten. Een bakstenen huizenrij van circa 1930 (nummer 16-28) met twee bouwlagen en mansardedak valt op bij het begin van de straat. Op de blinde muur die het hoekpand met Nieuwland aflijnt bleef een kleine rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind bewaard.