Huidevetterskaai

Beschrijving

Gelegen aan de Leiebocht achter de zogenaamde "Waterwijk" vertrekkend van de Minnemeersbrug (eerste kwart van de 20ste eeuw). Naast enkele behouden 18de-eeuwse herenhuizen, die waarschijnlijk de oorspronkelijke bebouwing uitmaken, komen hier begin 20ste-eeuwse woningen voor met gewone bepleisterde lijstgevels, voornamelijk op de hoeken van sinds 1890 nieuw aangelegde of verbrede straten in de buurt: Kongostraat, Groenbrugstraat, Moestuinstraat. De woningen die de hoek vormen met de Moestuinstraat (nummer 32-38) dateren van circa 1930 en zijn typische voorbeelden van de doorsnee-baksteenarchitectuur in art-decostijl. Nummer 36 is gedateerd 1929.