Doornzelestraat

Beschrijving

Vroegere Paepe- of Priesterstraat. Brede rechte verbinding tussen de Sint-Salvatorstraat en het Stapelplein. De rechter straatzijde, tegen de noordzijde van de Heilige Kerstkerk geplakt, is gebouwd op de plaats van het vroegere kerkhof. De overzijde was voorheen grotendeels ingenomen door de voormalige abdij van Doornzele, waarnaar de straat nu genoemd wordt. Heden blijft slechts een blinde straatvleugel met kloosterpand gedeeltelijk bewaard. De bebouwing bestaat voornamelijk uit 19de-eeuwse rijhuizen, enkele verbouwde oudere kernen en industriële gebouwen bij het einde van de straat.