Buitenhof

Beschrijving

Oude straat met L-vormig tracé eertijds gelegen binnen het Spanjaardkasteel, doch behalve de oude brouwerij van de Sint-Baafsabdij, voornamelijk 19de-eeuwse bebouwing opgetrokken na de ontmanteling van het Spanjaardkasteel in derde kwart 19de eeuw.

Noordoostelijke zijde: ingenomen door een huizenblok daterend uit derde kwart 19de eeuw en doorlopend over een afgekante hoektravee in de Jozef Paelinckstraat. Eenheidsbebouwing van twee en een halve bouwlaag met lijstgevels (oorspronkelijk bepleisterd en beschilderd) voorzien van rechthoekige vensters.