Papegaaistraat

Beschrijving

Geplaveide rechte verbindingsstraat tussen Zimmerplein en Lantaarnstraat. Benaming ontleend aan "Het Papegayken", huidig nummer 6, in kern opklimmend tot eind 16de eeuw; zie achtertuitgevel zichtbaar van op de Werf. Eveneens oude kern in het pand zonder nummer (tussen nummer 2 en 4): zie zandsteensporen en puntgevels. Geheel afgebroken in de loop van 1987-1988. Straatbeeld (1987) links grotendeels bepaald door witgekalkte afsluitingsmuur op gepikte plint en zijgevels. Rechts sobere bakstenen 19de-eeuwse lijstgevels met vernoemde oudere kernen.