Ouderijstraat

Beschrijving

Smalle geasfalteerde straat, aanvankelijk vertrekkend en eindigend bij de Mechelsesteenweg en parallel verlopend met laatstgenoemde langsheen de Nete. Eerste gedeelte nu gewijzigd in Sint-Annastraat. Volgens A. Vermeiren oorspronkelijk een verbindingsweg tussen Lier en Mechelen, vermoedelijk Rijstraat genoemd om een onderscheid te maken met de voetgangersweg naar Mechelen. Na de aanleg van de huidige baan van Lier over Duffel naar Mechelen (1827), nog enkel gebruikt als landbouwweg en "Oude Rijstraat" genoemd. Benaming mogelijk ook afkomstig van "Oudera" een gedeelte van de Lierse Bijvang langs de Beneden-Nete (op de plaats van het huidige Ringenhof, Mechelsesteenweg nummer 259).

• VERMEIREN A., De oude Rijstraat, in Lyrana, 1910, p. 138-140.