De Villegasstraat

Beschrijving

Gelegen in oud Berchem; samen met de parallel gelegen Willem Van Laar-, Patriotten-, Baron de Catersstraat, het oudste deel van de Victor Jacobslei en de Vredestraat, in 1867 geopend op gronden A. Moretus-Dellafaille. Tot 1920 zogenaamde "St.-Willibrordusstraat". De verbreding van het gedeelte tussen Vrede- en Cameliastraat (marktplaats), dateert van 1896 toen ook het project Sint-Mariagasthuis tot stand kwam (zie Anjelierstraat). Eclectische burgerhuizen, onder meer de nummers 29 en 31, daterend van circa 1900, nummer 31 met poort naar atelier van huidig metaalbewerkingsbedrijf.

Auteurs: Plomteux, Greet