Zuidhavendijk

Beschrijving

Dit gekasseide straatje ten westen van de dorpskern loopt thans dood op de Havenweg. De weg volgt he tracé van de zuidelijke dijk van de Noordlandpolder naast de oude havengeul. De haven van Zandvliet (afgesloten in 1486) lag destijds aan het einde van deze dijk. Ten westen van de dorpswoning aan Zuidhavendijk 2 lag eertijds het geboortehuis van Nicaise de Keyser, later omgevormd tot kindertehuis en afgebroken in 1978. Verderop in de straat stond de Lindenhoeve. Hier waren ook drie grote bunkers uit 1917 gesitueerd. Dit geheel is verdwenen in het kader van de havenuitbreiding van de jaren 1950-1960.

• S.N. 2006: Straatnamen: Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Zandvliet, 41.

Auteurs: Van den Borne, Steven; Van Severen, Elke