Salesianenlaan

Beschrijving

Zijstraat van de Sint-Bernardsesteenweg, in het zuidoosten van het district. Naamgeving in 1956 in verband met de inplanting vanaf 1946-1947 van het Don Bosco Technisch Instituut en de Katholieke Industriële Hogeschool (nummers 1 en 30) met diverse vleugels aan de noordzijde van de straat. Functionele rechthoekige volumes waarvan de stijl en de materialen verwijzen naar de bouwperiode (tweede helft van de 20ste eeuw). Op de hoek/Sint-Bernardsesteenweg: parochiekerk van de Heilige Familie, beter bekend als Don Bosco (zie school), van 1968.

Auteurs: Steyaert, Rita