Prinshoeveweg

Beschrijving

Straat lopende van de Onze-Lieve-Vrouwestraat tot de Kapelsesteenweg. Oudste vermelding 'Donksche kerkwech' in 1653. Later werd dit 'Donkweg'. Het betrof een deel van de oude kerkweg die het gehucht Donk verbond met de Sint-Lambertuskerk en de Steenstraat, via de Lindenlei en domein Veltwijck. In 1931 geeft de gemeenteraad de naam 'Prinshoeveweg' aan het deel tussen de spoorweg en de Kapelsesteenweg, naar aanwezigheid van de 'Prinshoeve'.

Tegen de Kapelsesteenweg oudere woningen van omstreeks 1900. Langs de pare kant, naar de Oude Landen toe, enkele losstaande eengezinswoningen van één bouwlaag. Aan de overzijde de na 1970 gebouwde Bebouwing bestaande uit een lintbebouwing van in drie bouwlagen gestapelde appartementen. Veel woningen met voortuintjes. Beplante middenberm.

Op nummer 31 bakstenen burgerhuis van twee à vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Banden in gele en witte baksteen. Gelijkvloerse erker waarboven balkon met smeedijzeren balustrade.

• KEUKELINCK R. 2004: Langs Ekerse straten en pleinen. Toeristische informatie.

Auteurs: Cappuyns, Toon