Karel Van de Woestijnelei

Beschrijving

Aan noordzijde van het Te Boelaarpark. Lintbebouwing uit jaren 1930 bestaande uit eengezinswoningen waarvan verscheidene gesigneerd. Nummer 5: architect Jan Sels. Nummer 13: architect Gustaaf Van Meel, met bouwaanvraag van 1931 opgericht voor J. Van Meel (zie opschrift brievenbus), gevelopbouw sterk verwant aan Cruyslei nummer 10 en Joris Helleputtestraat nummer 10. Nummer 15: 1933 (inscriptie en bouwaanvraag, aannemer V. De Reyer) met bouwaanvraag voor veranderingswerken van 1938. Nummers 19 (afwijkende bouwaanvraag met mansarde) en 21 gesigneerd architect F. Cannoot. Nummer 27 met bouwaanvraag van architect F. Cannoot van 1936 doch met inscriptie Jos. Sels (aannemer?).

Auteurs: Steyaert, Rita