Heistraat

Beschrijving

Lange straat die reeds bestond in de 15de eeuw, genoemd naar de Wilrijkse heide die ze doorkruiste, thans tussen Bist en Boomsesteenweg. Eerste bestrating (kasseien) in 1855-1856, lijnrichtingsplan opgesteld in 1899-1905. Nabij de Bist winkelcentrum "Kern" (derde kwart van de 20ste eeuw) aan westzijde, voorts heterogene bebouwing uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw. In het laatste decennium veelvuldige slopingen in het kader van de kernvernieuwing (zie Bist) en de aanleg van een verbindingsbaan tussen Prins Boudewijnlaan en Boomsesteenweg.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde