Kerkplaats

Beschrijving

Stemmig, beschermd vijfzijdig dorpsplein met kerk ten noorden en gemeentehuis aan zuidzijde. Gekasseide en beboomde dorpsplaats met pomp en kaak. Vierkante arduinen pomp gedateerd 1848. Kaak of schandpaal tegenover gemeentehuis heropgericht in 1815 na het Franse bewind, gerestaureerd in 1975; gecanneleerde arduinen zuil met vier schachtringen op vierkante sokkel, dito dekplaat waarop het wapen van de familie De Neuf, tevens gemeentewapen. De zuil staat op een rond voetstuk van vier trappen omringd door acht hardstenen paaltjes.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Steyaert, Rita