Steenwinkelstraat

Beschrijving

Lange, kronkelende straat vanaf het centrum in oostelijke richting tot op grens met Aartselaar; meest westelijk deel aansluitend bij centrum met dorpswoningen van twee bouwlagen.

Naast spoorlijn Antwerpen-Boom: thans verdwenen treinwachtershuis (nummer 17): baksteenbouw van twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), segmentboogvensters.

Nummer 49 zogenaamd "Café Welkom": baksteenbouw van twee bouwlagen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met steekboogvormige muuropeningen, aangrenzende steeg ten oosten.

Verder naar oosten: weilanden, landbouw, verspreide hoevebouw en recente alleenstaande gezinswoningen.

Auteurs: Steyaert, Rita