Provinciale Steenweg

Beschrijving

Kronkelende hoofdbaan die de gemeente van zuid naar west doorsnijdt, lintbebouwing uit de 20Ste eeuw, gemiddeld twee bouwlagen. Hier en daar resten van de oudere bebouwing uit 19de en begin 20ste eeuw: rijhuizen van een of twee bouwlagen onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat). Bepleisterde en beschilderde of gecementeerde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen (nummers 24-26, 45, 47, 79, 81, 83, 129, 131, 133, 149, 151).

Nummer 47: bewaarde tweedelige 19de-eeuwse houten winkelpui en nummer 131: houten winkelraamomlijsting met neorenaissance-inslag, zie wortelmotieven. Opvallend in de dorpskern zijn de vele smalle doorgangen tussen de panden; voor nummer 151 oude gietijzeren wegwijzer.

Auteurs: Steyaert, Rita