Rundvoortstraat

Beschrijving

Aardeweg in het noordwesten van de gemeente, gelegen tussen Bredabaan en Oud-strijdersstraat. Gesitueerd in de vallei van de "Grote Schijn" en aansluitend bij domein "kasteel Bleyckhof". Runtvoort vormde van 1358 tot 1405 deel van de grens tussen Vlaanderen en Brabant. Oorspronkelijk schaars bebouwde landbouwweg, thans opgenomen in recente villawijk.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda