Boomsestraat

Beschrijving

Intercommunale verbindingsweg tussen Niel-centrum ten westen en Boom ten oosten, en noordelijke begrenzing van de industriële wijk Hellegat (zie aldaar). Dijkvormige weg, zie kleiafgravingen aan weerszijden met verschillende onderdoorgangen ter hoogte van de steenbakkerijen. Lintbebouwing van 19de- en 20ste-eeuwse arbeidershuizen, doorgaans twee bouwlagen aan straatzijde en drie tot vier bouwlagen aan achterzijde zie bebouwing in de kleiputten. Diverse bekledingen; rechthoekige en getoogde, veelal aangepaste muuropeningen. Servituten naar achterhuizen.

Auteurs: Steyaert, Rita