Pieter Reypenslei

Beschrijving

Gebogen winkelstraat tussen Statielei en Mechelsesteenweg, voor enkele jaren omgevormd tot woonerf. Vrij gaaf bewaarde oostelijke gevelwand met burgerhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Kleurige - voornamelijk geel - bakstenen lijstgevels van twee à drie traveeën en twee à drie bouwlagen, gevelversiering door middel van doorlopende banden in contrasterende kleuren, panelen en boogvelden met sgraffiti, tegelmozaïeken of decoratief baksteenmetselwerk. Rechthoekige of segmentboogvensters. Huizen tegen Statielei en Mechelsesteenweg aan met recente winkelpuien op de begane grond. Minder homogene westelijke gevelwand, nummer 30 gedateerd Anno 1911.

Auteurs: Steyaert, Rita