Lieven Gevaertstraat

Beschrijving

Straat tussen Antwerpse- en Septestraat, lopend ten oosten van de Gevaertfabrieken. Westelijke gevelwand met arbeidershuisjes (zie Gevaertfabriek) uit begin 20ste eeuw, gebouwd in spiegelbeeldschema; twee traveeën en één à anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat), baksteenbouw met rechthoekige of segmentboogvormige muuropeningen. Noordelijk deel van de gevelwand ingenomen door gebouwen van de Gevaertfabriek. Oostelijke gevelwand met grotere arbeiderswoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, twee traveeën en twee bouwlagen onder platte of zadeldaken.

Auteurs: Steyaert, Rita