Statiestraat

Beschrijving

Gekasseide straat in dorpskern, deel verbinding dorpskernen van Lint en Hove. Doorsneden door spoorweg Kontich-Lier. Hier bevond zich sinds circa 1894 een halte en het inmiddels verdwenen station werd gebouwd in begin van de 20ste eeuw. Kreeg huidige benaming in 1901. Lintbebouwing met burgerhuizen van twee bouwlagen onder zadel- of platte daken, vanaf het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda