Liersesteenweg

Beschrijving

Geasfalteerde nagenoeg rechte straat ten westen van de gemeente. Verbindt Lint met de stad Lier. Reeds in 1399 is er sprake van "de wech van Conticke te Lyrewart". Later genaamd Eikhofstraat en huidige benaming dateert van 1914. Bij dorpskern lintbebouwing met vooral neotraditionele eengezinswoningen en handelshuizen van twee tot drie bouwlagen, vanaf eerste kwart 20ste eeuw. Meer naar het westen toe alleenstaande woningen of gegroepeerde rijhuizen tot twee bouwlagen onder zadeldaken. Verder landbouwgebied met enkele hoeven en recente verkaveling. Ten nooden van de straat bevindt zich het Heilige Geestbos dat aansluit bij bos en agrarisch gebied van de gemeenten Hove en Boechout.

Auteurs: Wylleman, Linda