Grote Steenweg

Beschrijving

Geasfalteerde brede baan van Antwerpen naar Mechelen. Heterogene bebouwing van voornamelijk alleenstaande woningen vanaf het derde kwart van de 20ste eeuw. Ter hoogte van de "Brouwerij Maes", lintbebouwing uit de 19de eeuw rondom tegenover elkaar gelegen voormalige maalderijen "de Kroon" en "Spruyt", en de brouwerij "St.-Michael". In onmiddelijke nabijheid aantal arbeiderswoningen. Prachtige rode beuk op hoek met Kerkelei.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda