Koning Albertlei

Beschrijving

Gelegen in de dorpskom, parallel met spoorweg Antwerpen - Roosendaal. Doorsneden door militair spoor, vandaar aantal houten woningen uit het vierde kwart van de 19de eeuw (?). Lintbebouwing met eengezinswoningen van twee bouwlagen onder zadeldaken en aantal kleine landhuizen in cottagestijl van circa 1920 gelegen in omhaagde tuintjes, namelijk de nummers 19, 21-23, 24, 143-145.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita