Roosendaalsebaan

Beschrijving

Oude postbaan Antwerpen-Nederland die het gehucht Achterbroek in noordelijke richting doorkruist. In 1775 werd ze lijnrecht op Essen getrokken en in 1848 verhard. Het noordelijk gedeelte heet "Roosendaalsebaan", het zuidelijke "Brasschaatsteenweg". Verspreide lintbebouwing van alleenstaande woningen, veelal vernieuwde boerderijen waarvan verschillende met bewaarde schuur.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet