Scheldestraat

Beschrijving

Gelegen ten westen van de gemeente tussen Provinciale Steenweg en Scheldeboord op gehucht Callebeek, aangelegd in 1900.

Naar Schelde toe afdalende straat met voormalige kleiwinningsgebieden aan weerszijden van de straat, die nu deels ingenomen zijn door stortplaats namelijk tussen Scheldestraat en Callebeekstraat. Aan overzijde aantal volkstuintjes.

Aansluitend bij Provinciale Steenweg lintbebouwing, van twee à drie bouwlagen onder zadeldaken, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Verder een aantal noodwoningen (nummers 137-141 en 94-100) namelijk binnen tuintjes gelegen rechthoekige gebouwen opgetrokken uit beschilderde betonplaten, van één bouwlagen onder zadeldaken (nokrichting loodrecht op de straat), van 1950-52.

Tegen Schelde terug lintbebouwing met woningen en tot hotel-restaurant verbouwde woningen van één of twee bouwlagen onder zadeldaken, uit de 20ste eeuw.

Auteurs: Wylleman, Linda