Provinciale steenweg

Beschrijving

Gedeelte van verbindingsweg Antwerpen - Schelle, gelegen ter hoogte dorpscentrum en gevat tussen Callebeekstraat en Scheldestraat. Eind 19de eeuw werden hier de voornaamste openbare gebouwen opgetrokken zoals gemeentehuis en scholen.

Verder lintbebouwing met eengezinswoningen van twee bouwlagen onder zadeldaken vanaf circa 1900, hiertussen ook enkele handels- en herenhuizen met voortuintjes. De meeste woningen dateren van circa 1950-1960.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda