Kerkstraat

Beschrijving

Gelegen in dorpskern tussen Gemeenteplaats en Bareelstraat. Eerst private aardeweg van de Linde naar de Sint-Bernardsabdij. Tot 1880 aardeweg over de goederen van de pastorie en de "Wouwerhoeve". In 1900-1901 verbreed en recht getrokken, gekasseid in 1901. Sinds 1903 bevindt zich hier ook het kerkhof.

Bebouwing dateert vanaf 1908 en bestaat uit lintbebouwing met arbeiders- en bediendenwoningen van anderhalve tot drie bouwlagen onder zadeldaken.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda