Kleine Dachelenbergstraat

Beschrijving

De smalle staat ligt parallel aan de Dachelenbergstraat. Op de Ferrariskaart is te zien dat ze samen een bosje omsloten. Op de Poppkaart is het nog steeds een spaarzaam bebouwde straat. De bebouwing kenmerkt zich door één- en tweelaagse arbeidershuizen van twee traveeën en een zadeldak. Enkele panden werden duidelijk samen opgetrokken (nummers 8-12, 48-52, 62-64, 71-73). Uitzonderlijk een gepleisterd pand van het dubbelhuistype (nummer 76).

• Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijk Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770 – 1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Auteurs: Mertens, Joeri