Michiel Melynstraat

Beschrijving

De Michiel Melijnstraat is een korte, rechte straat die de Turnhoutsebaan met de Van Loenoutstraat verbindt. De straat maakt deel uit van de verkaveling die in het interbellum op de gronden van het domein Venneborg werd aangelegd. De bebouwing in de straat bestaat uit woonhuizen uit de jaren 1920 en 1930. Beschadigingen door V-bommen tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgden voor een vernieuwing van een deel van de oorspronkelijke bebouwing. De meeste huizen zijn rijwoningen van twee traveeën en twee tot drie bouwlagen met bakstenen lijstgevels waarin vereenvoudigde stijlkenmerken van de art deco en de cottagestijl verwerkt zijn. Vaak terugkomende elementen zijn mijterboogvormig uitgewerkte dakvensters, driezijdige of afgeronde erkers, gecementeerde velden waarin art-decoreliëfs verwerkt zijn. Typerend voor de volledige Venneborgwijk zijn de voortuintjes, overeenkomstig de stedenbouwkundige voorschriften.