Geografisch thema

Prins Boudewijnlaan

ID
17180
URI
https://id.erfgoed.net/themas/17180

Beschrijving

Noord-zuid lopende holle weg die het Krabbos ontsluit en reeds afgebeeld staat op de 18de-eeuwse Ferrariskaart. De onbebouwde weg is slechts gedeeltelijk verhard en gaat dieper in het bos over in een onverharde wegel. De weg werd vernoemd naar koning Boudewijn (1930-1993). Voor Boudewijn en zijn jongere broer Albert werd een speciale scoutsgroep opgericht. De bijeenkomsten gingen door op het Domein van Laken en soms in Dworp waar de 'Fédération des Scouts Catholiques' een terrein bezat, meer bepaald het 'Camp Scout de la Fresnaye' dat nog steeds in de straat gevestigd is.

  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770 – 1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.
  • HEEMKUNDIG GENOOTSCHAP 2009: Bekende en minder bekende personen die in Beersel door een straatnaam herinnerd worden, En het dorp zal duren … 11.42, 6-59.

Auteurs: Mertens, Joeri
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Camp de la Fresnaye

  • Is deel van
    Dworp


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Prins Boudewijnlaan [online], https://id.erfgoed.net/themas/17180 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.