Groenejagersstraat

Beschrijving

In het oosten van de gemeente gelegen straat op de noordelijke valleiflank van de Zevenborrebeek. Tot ver in de 19de eeuw was de straat schaars bebouwd. De huidige bebouwing is heterogeen met bakstenen rijhuizen en villa’s die vermoedelijk niet ouder zijn dan de 20ste eeuw (bijvoorbeeld nummer 25).

In de gevel van nummer 36, kadastraal geregistreerd in 1899, werd een niskapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw ingemetseld. Het is een witgeschilderde bakstenen rondboognis, bekroond met een kruis. De nis met een beeld van Onze-Lieve-Vrouw is afgesloten met een metalen hekje.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Beersel, afdeling III (Dworp), 1899/18.

Auteurs: Mertens, Joeri