O. L. Vrouwstraat

Beschrijving

Historische ontsluitingsweg die reeds ingetekend staat op de Ferrariskaart en die onderdeel vormt van de baan die Brussel met Nijvel verbindt. De O.L.Vrouwstraat wordt gekenmerkt door voornamelijk vroeg-20ste-eeuwse vrijstaande woningen, vaak gelegen in grote tuinen en met hagen afgesloten van de straat (bijvoorbeeld nummer 61, bakstenen burgerhuis met hardstenen decoratie in eclectische stijl). Op nummer 75-79 drie rijwoningen van twee bouwlagen opgetrokken als éénheidsbebouwing met verdiepte gevelvelden, lisenen en bleke baksteen. Op het hoogste punt van de straat ligt de begraafplaats en het domein Rondenbos. Langs de straat staan opmerkelijk veel kapellen.

• Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770 – 1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Auteurs: Mertens, Joeri