Sociale woonwijk van 1978

Beschrijving

In 1978 realiseerde de Ieperse sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak twaalf bejaardenwoningen aan de Kasteelweg 16-38 naar plannen van de Ieperse architect Jan J. Carpentier uit 1974. Het geheel is te karakteriseren als een kleinschalige toepassing van een laagbouw parkwijk. De architectuur bestaat uit gekoppelde bakstenen bungalows onder zadeldak met vrij gesloten voorgevels in zwart geschilderd hout en een opengewerkte, L-vormige achtergevel.

Deze wijk werd binnen de thematische inventarisatie van het sociale woningbouwpatrimonium niet geselecteerd als bouwkundig erfgoed omwille van onvoldoende erfgoedwaarde op Vlaams niveau.

• Onroerend Erfgoed, Archief Inventaris sociale woningbouwpatrimonium (2011-2016), Sitenaam VLAMERTI_KASTEELWEG_3200.
  • Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Dienst Onroerende Transacties, registratiefiches, SHM, 3200, Ieper, Kasteelweg.

Auteurs: Vandeweghe, Evert