Sociale woonwijk Den Bulk

Beschrijving

Tussen 1976 en 1979 realiseerde de sociale huisvestingsmaatschappij Gewestelijke Bouwmaatschappij der Vlaamse Ardennen in drie fasen een wijk van 121 woningen aan Den Bulk en de Hamstraat naar plannen uit 1971-1976 van de Oudenaardse architect Albert Mas. Naast standaard gekoppelde gezinswoningen van twee bouwlagen onder zadeldak bevat deze wijk ook patiowoningen van één bouwlaag, bel-etagewoningen, duplexwoningen en geschakelde bejaardenbungalows onder plat dak.

• Archief Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, dossier wijk Nederename.
  • Onroerend Erfgoed, Archief Inventaris sociale woningbouwpatrimonium (2011-2016), Sitenaam NEDERENA_BULKHAM_4270.
  • Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Dienst Onroerende Transacties, registratiefiches, SHM 4270, Oudenaarde, R. de Preesterstraat.

Auteurs: Vandeweghe, Evert