Rozierensesteenweg

Beschrijving

Baan vertrekkend vanuit het centrum van Maleizen, in het verlengde van de Hoeilaartsesteenweg, en lopend in zuidelijke richting naar Rosières (een deelgemeente van Rixensart). De weg is onderdeel van de baan Hoeilaart-Waver.

Net zoals langs de Hoeilaartsesteenweg wordt deze straat gekenmerkt door een verspreide heterogene bebouwing met nog verschillende getuigen van de oudere agrarische bedrijvigheid onder de vorm van boerenhuizen en hoeves. De nummers 13-17 maakten deel uit van deze oude bebouwing (nog zichtbare aandaken), maar zijn vandaag volledig verbouwd. Ook de nummers 98-104 zijn resten van een oudere hoeve, nu in verschillende woningen verdeeld en verbouwd. Het aandak met vlechtingen van het schuin ingeplante gebouw wijst nog op de oudere kern. Een grotere hoeve uit het einde van de 19de of begin 20ste eeuw is nummer 123.

Auteurs: Verwinnen, Katrien