Smisstraat

Beschrijving

Oude straat die vertrekt vanuit de dorpskern van Vossem in het verlengde van het Dorpsplein en in westelijke richting loopt voorbij het kruispunt met de Waalse baan tot het park van Tervuren. Eertijds was ze ook gekend als Molenstraat, als referentie aan de watermolen op de Voer. De straat wordt al aangeduid in het kaartboek van de tienden (1640). De Ferrariskaart (1770-1778) toont slechts sporadische bebouwing, vooral naar de dorpskom toe. De huidige eenvoudige lintbebouwing vertoont verspreide sporen van de vroegere dorpsbebouwing.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde