Overijsesteenweg

Beschrijving

De Overijsesteenweg is een vrij lange, schaars bebouwde straat die in het verlengde van de Merenstraat het dorpscentrum van Duisburg verbindt met Overijse en meer bepaald met het gehucht Eizer.

Op de Ferrariskaart van 1770-1778 is de weg volledig afgezet met een haag; met uitzondering van de ruime 'C(en)se Reynegom' en een volume ten zuiden ervan, is de straat volledig onbebouwd. Op de Poppkaart van omstreeks 1860 wordt het stuk van aan de 'Schonen Boom' tot aan de Keersmaekersstraat aangeduid als 'D’Eyzersche straet', het vervolg tot Eizer als 'Doel straet'; ook op deze kaart wordt er geen bebouwing weergegeven met uitzondering van het Reynegomhof, doch hier aangeduid met de benaming '’t hof van Hakenbourg F(er)me'.

Vandaag concentreert de bebouwing zich rondom gemeld hof en sluit aan bij het gehucht Eizer, waarvan het centrum gelegen is op grondgebied Overijse.