Vestenstraat

Beschrijving

De Vestenstraat is een oude straat met quasi recht tracé, die de verbinding vormt tussen de Brusselsesteenweg en de Paardenmarktstraat. Vroeger was ze ook gekend als Caebergstraat en vormde ze de westelijke begrenzing van de eigenlijke dorpskom. Op de kaart van de Ferraris van 1770-1778 was de straat nog nagenoeg onbebouwd en grotendeels afgezet met een haag. Ook op de Poppkaart van halverwege de 19de eeuw komt er slechts sporadisch bebouwing voor. Ter hoogte van de Brusselsestraat waar voorheen het hof "ter Heyden" was ingeplant, wordt de straat nu ingenomen door, eenvoudige doch karakteristieke rijwoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (nummers 2-10).

• VERBESSELT J. s.d.: Het Parochiewezen in Brabant tot het einde van de 13e eeuw XVI, Tussen Zenne en Dijle V, s.l., 221-229.

Auteurs: De Vries, Birgit; Kennes, Hilde