Oppemstraat

Beschrijving

De Oppemstraat vertrekt vanop de Brusselsesteenweg, kruist de Tervurenlaan en loopt verder in noordelijke richting naar (Wezembeek-)Oppem, vanwaar de benaming. Heterogene bebouwing met enkele eenvoudige panden uit het interbellum zoals nummer 53 gesigneerd Jan Ceuppens, waarvoor bouwaanvraag van 1938. Nummer 58, kadastraal geregistreerd in 1903 en 74 zijn goed bewaarde dorpswoningen, uit het begin van de 20ste eeuw; de bouwaanvraag voor nummer 74 werd ingediend in 1914. Nummer 47 gesigneerd J.A. Cnop dateert van na de Eerste Wereldoorlog evenals nummer 13A, een achterin gelegen monumentale villa waarvoor bouwaanvraag van 31/8/1956 naar een ontwerp van 3/8/1945 van architect Mario Knauer.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1903/30.
  • VANDENBREEDEN J. (onder leiding van) 2013: Architecturale en stedenbouwkundige analyse en waardebepaling van het bouwkundig erfgoed van de gemeente Tervuren. Synthetische fase. Deel 2b – Inventarislijst Lindenberg-Zwaluwenlaan, 154, 156, 159.