Gemeentestraat

Beschrijving

De Gemeentestraat is een korte verbindingsstraat tussen de Brusselsesteenweg en de Peperstraat. Ze wordt gemarkeerd door een vrij homogene lintbebouwing, bestaande uit bepleisterde en beschilderde lijstgevels uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw zoals het nummer 20 een eenvoudig burgerhuis waarvoor bouwaanvraag van 1909, met uitzondering van het schrijnwerk gaaf bewaard; hier en daar is er eenvoudige, gevarieerde interbellumarchitectuur zoals de nummers 24, kadastraal geregistreerd in 1933 en 31-33 , doorsneewoningen uit het interbellum, respectievelijk ingetekend op het kadaster in 1928 en 1927, beide als nieuw gebouw.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1927/55, 1928/11.
  • Tervuren Dienst Stedenbouw en Woonbeleid, Bouwdossier Gemeentestraat 20.