Frans Peetersstraat

Beschrijving

Straat vertrekkend aan de Mechelsesteenweg en als veldweg verder lopend in zuidoostelijke richting tot aan de grens met Tervuren. In de 19de eeuw nog Loosestraat (ook Lostraat of Lozestraat) genoemd. Op de kruising met de Jagersstraat nog resten van de oorspronkelijk agrarische architectuur met het bewaarde woonhuis van de Jagershoeve en een grotere gesloten hoeve of het Bruinkenshof. Tegenover de gesloten hoeve recent aangeplante lindeboom met boomkapel. In het verleden stond er een lindeboom met boomkapel aan de overzijde van de weg (zie oude foto). Jonge korte lindedreef in het verlengde (Jagersstraat).

Auteurs: Verwinnen, Katrien