Kaudenaardestraat

Beschrijving

De straat doorkruist de Kaudenaardewijk vanaf de Ninoofsesteenweg in zuidoostelijke richting tot aan de grens met de ring rond Brussel en de gemeente Anderlecht. Het tracé van deze baan was al aanwezig op de Ferrariskaart (circa 1770-1778). Rond deze afhellende straat zal zich in het interbellum de Kaudenaardewijk ontwikkelen. De bebouwing in deze straat is de oudste van de wijk en dateert al van voor de Eerste Wereldoorlog met enkele cottage getinte woningen (nummers 76-78 en 80-82). De villa op nummer 66 behoort eveneens tot deze periode en is geregistreerd op het kadaster in 1913. Voorts voornamelijk woningen van tijdens het interbellum of later, bijvoorbeeld nummer 70 naar ontwerp van architect Aug. Andréa Laren (Nederland) met een bouwaanvraag van 1928, gebouwd in opdracht van de familie Kuyken. Tegenover de lagere school nieuwe kleuterschool (nummer 121), geopend in 1990.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1323, Kaudenaardestraat.
  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling II (Dilbeek), 1913/30.