Ijsbergstraat

Beschrijving

Op de grens met Sint-Gertrudis-Pede loopt de Ijsbergstraat of "Heysberg". Reeds voorkomend op de Atlas der Buurtwegen (circa 1841-1850). Ten tijde van de Ferrariskaart (circa 1770-1778) liep de weg van zuid naar noord richting een groot bosgebied (IJsbos). Ijsbergstraat nummer 72, op het eind van een doodlopend stuk weg, is een modernistische woning van 1966 naar ontwerp van Marc Marchand. Langs de straat is ook het historische Biesbeekhof gelegen.

• S.N. 1968: Habitation à Itterbeek, La Maison, 2, 24.
  • S.N. 1968: Habitation à Itterbeek, Architecture, 68, 85.
  • VERBESSELT J. 1988: Itterbeek – Sint-Pieter en Sint-Anna-Pede, Het parochiewezen in Brabant tot het einde van de 13e eeuw, deel XXI, De Dekenij Halle III. De Moederparochie Leeuw, Koninklijk Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Vlaams-Brabant, Brussel, 216.

Auteurs: Verwinnen, Katrien