Condéstraat

Beschrijving

Rechte straat met oost-west verloop tussen de Wancourstraat en de Duinhelmlaan. De straat hoort bij de Molenhoek, een wijk ontstaan in de jaren 1920-1930, ten zuiden van de Ringlaan.

Woonstraat met aan de zuidzijde aaneengesloten rijhuizen met voortuintjes. Diep- en breedhuizen van twee à drie bouwlagen, meestal onder zadeldaken, teruggaand tot de jaren 1920-1930. De rij nummers 4-16 is een aaneenschakeling van diep- en breedhuizen met verschillend uitgewerkte gevels. Onder meer in neoclassicistische stijl (zie nummer 4) of met historiserende trapgevels (zie nummers 8-10). Bij nummer 6 zogenaamd "ZEESCHELP" is de oorspronkelijke bekleding met pseudovakwerk vervangen door een nieuw parement. Modernistische inslag zie nummer 14, bij de tweewoonst (zie nummers 24-26) en de beeldbepalende villa op de hoek met de Duinhelmlaan (zie nummer 28).

Voorts kleine villabouw met kleine tuinen.

• MOUTON R., WAUTERS B., Archiefbeelden Wenduine, Stroud (Groot-Britannië), 2004, p. 66.