August Plovieplein

Beschrijving

Plein dat aan zuidzijde op de Fritz Vinckelaan uitgeeft. Zogenaamd naar de eerste Bredense socialistisch burgemeester, die zetelde van 1947 tot 1964. Het plein is ontstaan bij de aanleg van de Fritz Vinckelaan in 1964-1965 en werd in 2007 heraangelegd. Het oorspronkelijk plan om een nieuw gemeentehuis op te richten aan het plein werd nooit uitgevoerd.

Centraal grasperk met onder meer speelpleintje, waarlangs aan noordzijde rijbebouwing uit de eerste decennia van de 20ste eeuw aansluitend op de Sportstraat. Midden 20ste-eeuwse rijbebouwing aan west- en oostzijde.

• CUYPERS J.M., Bredense straatnamen, in Jaarboek Ter Cuere, 1994, p. 35-36.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien