Lange Eikstraat

Beschrijving

Deze straat werd al vermeld in 1565, de Lange Eikstraat vormt al eeuwenlang de verbinding tussen Wezembeek in het westen en Sterrebeek in het oosten. Ze werd door middel van kasseien verhard in 1843, en voorzien van een betonnen bedekking in het begin van de jaren 1950. Tegenwoordig kent ze een licht gebogen oost-west verloop, beginnend als vervolg van de Wezembeeklaan, en eindigend bij de Hippodroomlaan. De weg is een belangrijke verkeersas. Een opvallende aanwezige is de grootschalige Internationale Duitse School, op de hoek met de Beekstraat, een uitbreiding van de in 1951 opgerichte school in Sint-Pieters-Woluwe. De bouw van de Duitse School in Wezembeek-Oppem begon in 1968, de gebouwen werden in gebruik genomen in 1969. In 1980 werd er uitgebreid en betrok men nieuwe gebouwen aan de overzijde van de straat. De school is eigendom van de Duitse staat. Op nummer 78 de regionalistisch geïnspireerde Baptist Church.

• CALUWAERTS Roger. 1983: Van straten en pleinen (vervolg), Het Anker 2.3, 3.

Auteurs: Thomas, Hans